Protected by Copyscape

  Door schade en schande ontdek je dat je te vaak met je gedachten laat sollen. Dat je toch wel heel gevoelig bent voor de buitenwereld, wat anderen vinden, wat anderen denken en jou het liefste zien doen. Of laten.

  Terwijl je zelf juist denkt dat je best wel eerlijk bent naar jezelf. Niets blijkt minder waar.

  Weet je nu.

  Blijkt te vaak.

  Zo laat ik me soms behoorlijk beïnvloeden door de mensen om me heen, waardoor ik onzeker word, meer ga twijfelen en daardoor verkeerde keuzes maak. En nog gevoeliger word voor die soms schadelijke meningen van mijn omgeving.

  Wat wil ik nu eigenlijk?

  Het overkomt ons allemaal wel eens. Dat we meegaan met de wensen van de mensen om ons heen. Om niet in een discussie te belanden, de goede lieve vrede te bewaren of erger, conflicten te vermijden. Met als resultaat dat je verkeerde keuzes maakt. Meer vanuit je hoofd en niet vanuit je hart. Die kloof tussen hart en hoofd soms enorm groot blijkt. Juist door het continu wikken en wegen en maar blijven twijfelen, wordt het maken van een juiste keuze een worsteling. Met het effect dat ik je behoorlijk van jouw behoefte kunt afdrijven. En soms in een negatieve spiraal kunt belanden als je niet tijdig even stilstaat bij: ‘maar wat wil ik nu eigenlijk, wat is het beste voor mij?’

  Mijn scheiding bleek mijn wake-up call

  Gelukkig heb ik een periode van niet goed meer resoneren met mijn eigen gevoel achter me kunnen laten. Nog niet eens zo lang geleden. Pas na mijn scheiding in 2015, moest het anders. Kon ik niet anders dat bloed eerlijk naar mezelf te worden. Zoals het ging, ging het niet langer. Ten koste van mezelf en de lieve mensen om me heen. Zodra je niet langer meer bij je intrinsieke verlangens kunt komen, en niet eens meer lijkt te kunnen voelen waar jij nu echt blij van wordt, dan is dat een teken aan de wand. Mijn scheiding bleek mijn wake-up call. In het jaar daaropvolgend werd ik behoorlijk op mezelf teruggeworpen en hoe hard ik ook mijn best deed alle ballen in de lucht te houden en op de rat race van alledag mee te draaien, ik ging letterlijk en figuurlijk onderuit. Mijn redding achteraf.

  Wil je meer, wil je beter?

  Voel jij dat het anders moet, dat het niet langer zo verder kan. Dat je in dit nieuwe jaar stappen wilt zetten om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw gelukbeleving? Je wilt meer, je wilt beter, maar je weet nog niet hoe?

  Flow aan energie

  Zodra ik me realiseerde dat het anders moest, besloot ik van de een op andere dag een aantal cruciale stappen te zetten. Toen in actie kwam, gebeurde er iets moois. Ik merkte dat het van binnen weer begon te stromen. Er een flinke knoop loskwam rond mijn middenrif. De spanning verdween en maakte plaats voor een bepaalde flow aan energie. Ik zal dat gevoel van dat moment nooit vergeten.

  En dat gun ik jou ook! Het gevoel dat je bruist van energie, dat je elke morgen zin hebt om aan de dag te beginnen, dat het okay is om je een dag blue te voelen. Omdat je weet dat het morgen weer beter is, jij je weer energieker voelt.

  Persoonlijk leiderschap

  Doordat ik op één dag bewuste keuzes maakte om te gaan leven op mijn manier, pakte ik de regie terug over mijn leven. Ik noem dat persoonlijk leiderschap, mezelf empoweren. Om te gaan leven op een manier die mij past, zoals ik het wil. En niet langer te handelen volgens de grillen van anderen. Het bleek een openbaring.

  Zonder schuldgevoel

  Door het te gaan doen op jouw manier en ook zonder schuldgevoel te gaan loslaten wat je niet meer wilt, komen er goede dingen op je pad. Geloof me. Omstandigheden, mensen, situaties die passen bij jouw levensstijl. Of je er nu van gaat leren of je van kunt genieten. Ik noem het de flow van vooruitgang. En weet dat een flow niet alleen maar voor rozegeur & maneschijn zorgt. Een flow is inclusief de benodigde hobbels. Zolang je deze accepteert omdat je weet dat deze erbij horen, voor je groeiproces, met de wetenschap dat het leven vóór je werkt, houd je ze mild en draagbaar.

  Voor mij betekende het meegaan in deze levensflow binnen een jaar na mijn scheiding een fijn huis, leuk werk, lieve nieuwe vrienden, relaxte kinderen, een hernieuwde band met mijn naaste familie.

  It’s all about choices

  Dit bleek voor mij een waardevol inzicht. Kies je voor de stem van je hart en niet voor de hersenspinsels in je hoofd – ‘doe nu maar niet, want stel je voor dat’, ‘wie ben ik om te denken dat ik zal bereiken’, – waardoor de angstgedachten de overhand krijgen, komt het zeker goed.

  Mits je eerlijk bent naar jezelf.

  En moed hebt.

  Moed om het eens anders te gaan doen.

  En stappen te zetten.

  Een babystapje per dag is al genoeg.

  Dan gebeuren de juiste dingen.

  Dat is sindsdien mijn ervaring keer op keer.

  Kies je voor dat waar je blij van wordt, dan ontvouwt zich een weg die je verder helpt. Waarmee je vooruitgang boekt.

  Met elke keuze die ik alleen vanuit mijn hoofd maakte, kwam ik bedrogen uit.  Wat niet wil zeggen dat je de feiten niet mee moet nemen in de afweging van je keuze. Juist wel. Stel daarom je hoofd in dienst van je hart en niet andersom. Jij weet echt wel wat goed voelt voor jou. Vaak ontdek je dat direct na het maken van een verkeerde keuze. Gelukkig kun je deze altijd herstellen, ook al denk je van niet. Het zal misschien lastig zijn maar niet onmogelijk.

  Je weet wat je hebt, niet wat je krijgt

  Stel:

  je bent je baan spuugzat en wilt eigenlijk ontslag nemen. Je voelt elke dag meer weerstand om naar je werk te gaan en bij de vraag of je dit nog 5 jaar moet volhouden, krijg je al buikpijn. Je voelt duidelijk aan dat je er helemaal klaar mee bent. Maaarrr, je hoofd begint zich ermee te bemoeien en wijst je op de onzekerheden bij het starten met een andere job.

  Want wie zegt dat het daar leuker is?

  Dat je het daar wel naar je zin krijgt?

  Dat je werk daar wordt gewaardeerd?

  Je begint te twijfelen en besluit uiteindelijk voor het gemak van je huidige baan te kiezen. Je weet nu immers wat je hebt. Niet wat je krijgt. Wat er voor zorgt dat je je dagelijks met veel tegenzin naar je werk blijft slepen en die 40 uur per week je steeds meer begint op te spelen.

  Geen makkelijke keuze om te switchen. Maar in een situatie blijven die je uitholt en je jouw levensenergie ontneemt, is een slechte keuze. Al lijkt deze op korte termijn misschien beter of makkelijker.

  Daag jezelf eens uit tot het maken van moeilijke keuzes. Je zult gaan ontdekken dat het pad daarna je juist makkelijker afgaat.

  Ga je liever voor de makkelijke keuzes, bereid je dan voor op een moeilijkere weg daarna.

  Waarvoor kies jij?

  Ervaar jij momenteel een tweestrijd en heb je behoefte aan wat hulp in jouw keuzeproces, dan bied ik je nu een gratis impact sessie van 15 minuten. Dit kan via een telefoongesprek of skypecall. Die keuze laat ik aan jou.

  Een afspraak hiervoor kun je maken via het contactformulier op mijn website: https://joycademy.nl/gratis-impactcall/.

  En weet: lekker leven is de leus!

  Bianca van Roshum(1974) is gescheiden en moeder van twee vrolijke tieners. Haar trainingen en workshops helpen vrouwen aan meer veerkracht en daadkracht in hun communicatie. Ook is Bianca oprichtster van Joycademy.nl, waar zij lezers dagelijks inspireert met haar columns.

  https://joycademy.nl/blogs/

  Je houd misschien ook van..

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.