Leer zelkritiek te shiften naar zelfcompassie.
Ik help je graag op weg in het ‘hoe’.
Hoeveel zelfcompassie heb je? Met andere woorden: hoe mild ben je voor jezelf?

Voor een 💖 volle verbinding met jezelf en met de wereld om je heen.

  • Wordt dat strenge egostemmetje de baas
  • Van zelfkritiek naar zelfcompassie
  • Ontdoe jezelf van al dat moeten
  • Ontdek hoe je milder kunt worden naar jezelf
  • Leer omgaan met bemoeials, betweters en dominantjes
  • Ontwikkel jouw vermogen tot compassievol communiceren.

Compassietrainer- Bianca van Roshum

Voel jij je vaak onbegrepen? Heb je het idee dat je vaak dingen doet tegen je zin in? Die eigenlijk weerstand oproepen en niet goed voelen voor jou? Heb je het gevoel dat je verkeerde keuzes maakt vanuit je verstand, niet vanuit je gevoel? Worstel je met pittige omstandigheden en merk je dat je het moeilijk vindt om grenzen te trekken? Om meer tijd en ruimte voor jezelf te pakken? Gewoon wat liever te worden voor jezelf? Omdat de wereld om je heen van alles van je wil? En jij je anders schuldig voelt of jezelf veroordeelt als je niet meedoet, mee rent, mee denkt, mee luistert, mee werkt? 

Frappant genoeg zijn we beter in het beheersen van zelfkritiek dan in zelfcompassie. Want iets kan altijd beter, we moeten door, we moeten er altijd zijn voor anderen en zijn zelfs liever voor de wereld om ons heen dan voor onszelf. Vreemd he? Dat het de meeste mensen niet lukt om dingen op zachte kracht te doen. Zodat er genoeg energie, tijd, ruimte en aandacht voor hen zelf overblijft.

Herkenbaar?

Dan is deze cursus helpend voor jou.

“Sinds ik meer zelfcompassie heb, houd mijn omgeving meer rekening met mij! Ze vinden me duidelijker doordat ik zeg wat ik voel, wat een reactie met me doet en ik nu ook goed kan aangeven waar ik behoefte aan heb. Ook neem ik meer rust, ruimte en tijd voor mezelf en heb ik geleerd dat teveel op wilskracht gaan je juist kan neersabelen. Zeker als je niet goed luistert naar wat je gevoel je wil vertellen.”

Zodra jij goed naar jezelf leert luisteren, naar wat jouw hart jou wil vertellen en je gehoor gaat geven aan jouw behoeften, dan gaan er dingen voor je veranderen. Dan maak je nieuwe sporen aan die je zullen helpen om te verzachten. Voor jezelf en de wereld om je heen. Laat jij anderen horen wat je wilt en doe je dit vanuit jouw gevoel, dan hoef je jouw zienswijze niet van de daken te schreeuwen, dan hoef je geen moeite te doen om gehoord te worden. Dan gebeurt dit op organische wijze.

Je gaat merken dat anderen als snel rekening gaan houden met jou. En jij vooral meer rekening gaat houden met jezelf.

De realiteit is dat de meeste mensen moeite hebben hun eigen verlangens en behoeften kenbaar te maken. Omdat 

  • ze het lastig vinden om negatieve kritiek te krijgen;
  • ze liever geen weerstand ontvangen;
  • ze van hun verlangens afgepraat worden door mensen uit hun omgeving die zogenaamd het beste met hen voor hebben.
  • omdat ze bang zijn voor het stellen van hun grenzen.

In deze mini compassiecursus geef ik je een inkijk op jouw realiteit: ‘maar wat als het wel kan, ik wel meer voor mezelf leer kiezen en kan staan?’ Je leert vanuit een ander blikveld te gaan kijken naar jezelf en voelen over jezelf. En ontdekt welke winst een andere wijze van denken, communiceren en handelen,  jou oplevert.

Ik wil je laten ervaren wat allemaal mogelijk is en jouw aanmoedigen stappen te zetten zodat je jouw leven met meer zelfcompassie – in betere verbinding met jezelf – kan beleven.

Hoe zou het zijn om zonder moeite met wie dan ook, te communiceren? En hoe zou het zijn om op zachte kracht met jezelf om te gaan?

Hoe zou het zijn als je beter je eigen grenzen zou kunnen afbakenen? 

Jouw standpunt beter kon uitleggen? 

Miscommunicatie zou opheffen? 

Hoe zou het zijn om snel en effectief je relatieproblemen te bespreken met je lief?

Hoe zou het zijn dat je moeizame relaties ineens niet meer  als lastig ervaart? 

Hoeveel positieve energie en vertrouwen zou dat je niet geven? Zou het je niet opluchten als je meer in verbinding staat met jezelf? Meer zelfcompassie hebt voor jezelf? En zelfkritiek kunt doseren en kunt relativeren?

Natuurlijk zou dat je opluchten!. Hoe minder jij piekert en peinst of twijfelt hoe je bepaalde issues moet benaderen, hoe beter beter jij in je vel zit! En hoe leuker jij bent als moeder, dochter, vriendin, collega en partner. 

Hoe voelt dat voor jou? Wat zou dat voor je betekenen?

Doe je mee?

Ga jij over 365 dagen terugkijken met het gevoel, had ik een jaar geleden maar, dan was ik nu van mijn zelfkritische houding  verlost of ploeter jij door waarin jouw behoefte om milder te worden voor jezelf naar de achtergrond verdwijnt? En frustraties, zelfveroordeling en moeite met grenzen stellen onderdeel van jouw leven blijven?

Of zet jij nu deze stap en ga je voor het ervaren van jezelf op zachte kracht?

In deze mini compassiecursus ontdek je 3 magische stappen die alles voor je gaan veranderen. Dat garandeer ik je bij deze.  En niet alleen voor de korte termijn. Nee, voor een levenslang effect!

PRAKTISCH

Datum: 9 oktober 2023

Tijdstip: 19 – 22 uur

Locatie: Elsloo

Aantal deelnemers: max. 12

Tarief: € 17

Reactie deelnemers
Ik heb lagen in mezelf aangeroerd waarvan ik het bestaan niet eens wist. En zo waardevol! Weet weer waar ik voor sta, hoe ik mezelf vanuit een sterk gevoel van vertrouwen durf te laten horen waardoor anderen nu rekening met mij houden. Duidelijk mijn grenzen kan aangeven zonder me daar schuldig om te voelen. En tijdig NEE kan zeggen voordat het iets escaleert. Dit te weten en te kunnen toepassen geeft me zoveel zelfvertrouwen en energie. Ik ben echt wel een stukje aardiger geworden voor mezelf:-)
A. Drenth
persoonlijke coaching
Ik mag wel zeggen dat dit voor mij een soort van reddingsboei is geweest. Een comeback. Daar waar ik vaak twijfelde of ik iets zou aankaarten – bang voor de gevolgen – weet ik nu hoe ik bij mezelf kan blijven en mezelf niet veroordeel als ik kies voor mezelf ook al vind de ander dat niet leuk. Dat wat ik wil of vind ertoe doet en ik dit nu serieus neem. Grappig genoeg doet mijn omgeving dat nu ook.
R. Schepers
Deelnemer online training