Ik vind het heel moeilijk om hulp in te schakelen. Dacht voor mijn scheiding dat ik alles zelf wel kon oplossen. Inmiddels weet ik beter en heb ik ervaren hoe slechts twee impactsessies met Bianca en de cursus ‘Communiceren met (meer) zelfvertrouwen’ mij binnen no-time van een – voor mijn gevoel – ellendige mislukkeling naar weer een blij mens hebben gebracht. Ik mag wel zeggen dat dit voor mij een soort van reddingsboei is geweest. Een comeback. Daar waar ik vaak twijfelde of ik iets zou aankaarten – bang voor de gevolgen – weet ik nu hoe ik bij mezelf kan blijven in een gesprek. Dat wat ik wil of vindt ertoe doet en ik mezelf daarin niet langer wil verloochenen. Ik nu mijn behoeften kan aangeven zonder dat dit nog leidt tot een conflict met mijn ex. Ook heb ik weer helder hoe ik wil omgaan met mensen die er voor mij toe doen en hoe ik mezelf nu meer kan te uiten. Weet hoe ik mijn mening kan delen zonder bang te zijn voor afwijzing. Waardoor ik niet langer mezelf op de zijlijn parkeer vanuit een soort schuldgevoel maar mijn behoeften tijdig kenbaar maak. Het grootste cadeau is wel dat de band met mijn dochters alleen maar sterker is geworden en zij weer een gezellige papa hebben. (Dirk Schepers)

Door slechts een aantal stappen toe te passen, gaan mijn vrouw en ik al anders met elkaar om. Jarenlang heb ik het idee gehad dat ik getrouwd was met een voetbalcoach (schelden, wegwerp gebaren om vervolgens weer in zichzelf gekeerd op de bank te gaan zitten) is er nu een positieve verandering. De tools in deze cursus helpen ons om dichter bij elkaar te komen, sterker nog: we beginnen elkaar steeds meer te begrijpen. Onze relatie gaat er met sprongen op vooruit. (Alberto Drenth)

Ik mag wel zeggen dat deze cursus voor mij een soort van laatste hoop is geweest. Het heeft ons huwelijk in ieder geval gered. Daar waar ik vaak twijfelde of ik iets zou aankaarten – bang voor de gevolgen – weet ik nu hoe ik bij mezelf kan blijven in een gesprek. En hoe ik anders om kan gaan met dat zij wilt of vindt en zij daardoor weer opener naar mij is geworden. (Ted Kuypers)

Het was zo duidelijk dat ik rond mijn 40e dreigde te crashen. Ik haalde nergens meer energie uit, alles koste me steeds meer moeite, mijn werk goed doen lukte me niet meer en voor mijn directe omgeving was ik alles behalve leuk in de omgang. Ik had het gevoel de boot te hebben gemist, geen actieve deelgenoot meer te zijn van mijn eigen leven. Alsof het me overkwam, zonder dat ik zelf in staat was aan het roer te staan. Ergens was ik die drive om ergens voor te gaan kwijtgeraakt, simpelweg blij en tevreden zijn waren abstracte termen voor mij geworden. Hoopte steeds weer op te staan met een goede energie, met een gevoel dat ik zin zou hebben om de dag te beginnen. het tegendeel bleek waar. Het online programma ‘Groeien in grenzen stellen’  kwam voor mij op een moment voorbij dat ik verbitterd aan het raken was. Wat ook zijn uitwerking begon te krijgen op de relatie met mijn dochter. Vanaf de aankoop van het programma tot aan de laatste opdracht heb ik dankbaar gebruik gemaakt van alle inzichten, alle wegwijzers om het eens anders te gaan doen. Van een herontdekking naar mezelf tot aan een nieuwe manier van communiceren, die me past als een jas. Ik heb lagen in mezelf aangeroerd waarvan ik het bestaan niet eens wist. En zo waardevol! Weet weer waar ik voor sta, hoe ik mezelf vanuit een sterk gevoel van vertrouwen durf te laten horen waardoor anderen nu rekening met mij houden. Duidelijk mijn grenzen kan aangeven zonder me daar schuldig om te voelen. En tijdig NEE kan zeggen voordat het iets escaleert. Dit te weten en te kunnen toepassen geeft me zoveel zelfvertrouwen en energie. Ik bruis weer van energie, sta weer vol in het leven en heb het weer naar mijn zin. En het allermooiste vind ik dat ik zoveel positieve reacties krijg uit mijn omgeving. En daarbij bloed eerlijk kan zijn naar mezelf. (Jessica Penders)