Een gezonde relatie is een liefdesconnectie waarin je volledig jezelf kunt zijn en elkaar 100% omarmt.

Loop jij momenteel op je tenen in je relatie? Draai jij om de hete brij heen en vreet jij je van binnen op? Of merk je dat je continu op het puntje van je stoel zit om de aanval te openen richting je lief?
Dan heb ik iets voor je wat je op weg kan helpen om weer on speaking terms te komen met elkaar:

>> BELUISTER DE 7 EYE-OPENERS VOOR BETERE COMMUNICATIE IN JE RELATIE

Twijfel jij steeds vaker of jouw relatie het ultieme geluk zal brengen? Of je geen kostbare tijd en energie verspilt? Je soms begint af te vragen of je zonder je partner misschien toch beter af bent? Terwijl je weet dat de liefde er toch echt nog wel is. Maar jullie elkaar niet meer lijken te vinden, gesprekken moeizaam gaan of zelfs tot conflicten of ongemakkelijke stiltes leiden?

“Bianca heeft mij heel erg geholpen met het blootleggen van de pijnpunten in onze relatie. Ze heeft ons aangemoedigd op een nieuwe manier met elkaar te gaan communiceren en open te zijn en te blijven naar elkaar. Dit helpt ons nu om bij onbegrip sneller helder te krijgen waar het wankelt en te zorgen dat we voorkomen dat we weer in een impasse raken. Ik ben heel blij dat we deze stap hebben gezet.”

De meeste stellen gooien de handdoek in de ring omdat ze elkaar niet meer vinden in de communicatie. Maar liefst 45% van de huwelijken lopen stuk. Zo zeg je nog vol overtuiging het JA-woord tegen elkaar en zo teken je de scheidingspapieren. Beiden een desillusie en vooral een grote teleurstelling rijker.

PERSOONSGERICHTE AANPAK
Allereerst hebben we een telefonische intake met ieder van jullie apart. Zo krijg ik een impressie van jullie persoonlijk en hoor ik vanuit ieders visie en ervaring waar de schoen wringt in jullie relatie en communicatie jegens elkaar.

In maximaal 4 gezamenlijke gesprekken helpt de relatiecounseling jullie bij het herkennen van bepaalde gedrag- en communicatiepatronen die jullie in de loop der tijd samen hebben ontwikkeld. Zo ontstaat bij jullie inzicht van bepaald gedrag ten aanzien van elkaar en bijbehorende gevoelens die hierdoor ontstaan. Insteek van de sessies is pragmatisch en resultaatgericht. Op voorhand bepalen jullie samen het gewenste resultaat. Daar werken we vervolgens naar toe.

Jullie gedrag – en communicatiepatroon wordt helder. En ook waar dit conflicteert of jullie vastlopen. En de verbinding (dreigen te) verliezen. Door dit inzichtelijk te krijgen wordt het mogelijk om beiden je eigen aandeel, én dat van je partner in jullie relatiedynamiek te onderzoeken, te begrijpen en desgewenst bij te schaven.

We gaan binnen de sessies samen op zoek naar nieuwe manieren van communiceren, naar gezonde compromissen sluiten, rekening met elkaar houden en begrip opbrengen voor elkaars gevoelens.

Zo ontstaat wederzijds begrip en acceptatie waardoor je vanuit compassie kunt gaan communiceren en de liefde weer een kans krijgt. Daarnaast kan er ook een nieuwe, gezonde relatiedynamiek ontstaan! Zodat jullie relatie weer een feestje wordt in plaats van een zorg. En er weer perspectief ontstaat voor jullie toekomst.

INDIVIDUELE SESSIES
Zodra blijkt dat bepaalde negatieve gevoelens of negatief gedrag richting je partner voortkomen uit een dieper liggende oorzaak binnen in jou en waar jouw partner in principe buiten staat, dan blijken nieuwe manieren van communiceren, passende compromissen, rekening met elkaar houden en begrip hebben voor elkaars gevoelens helaas niet voldoende

Op individuele basis kunnen we dan onderzoeken wat de oorzaak van jouw problemen is en hoe we die blijvend kunnen oplossen. Dit samen ontdekken doen we door gesprekken én oefeningen!

Via een resultaatgerichte aanpak bereik je op mentaal niveau inzicht en leer je je gedachten te shiften. Mogelijk weet je al heel goed wat de oorzaak van je problemen of gevoelens is.

Maar hoe verander je dit? Hier is een aanzet op emotioneel of gevoelsniveau voor nodig. Deze aanzet bestaat uit herkenning, erkenning, acceptatie en uiteindelijk verwerking van de emotie of gevoelens. Zodat er ruimte kan ontstaan voor fijnere gevoelens in jouw binnenwereld. Met als uitwerking dat een positieve verandering in jouw communicatie en gedrag richting je partner kan plaatsvinden en jij handvatten hebt hoe je dit zodra nodig, weer kunt activeren en toepassen.

>> BOEKEN INDIVIDUELE SESSIE


WIE BEN IK
Mijn naam is Bianca van Roshum (1974). Ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven en bood als ondernemer advies en ondersteuning in communicatie.

Mijn scheiding in 2015 en het herstel hiervan hebben mij zowel persoonlijke als professionele groei gebracht. Tijdens deze periode ben ik mij gaan realiseren dat ik mensen graag begeleid in het versterken van hun communicatie. Hoe en op welk moment je communiceert, bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van je leven. Daar zijn veel mensen zich onvoldoende van bewust.


Dat stuk bewustwording breng ik graag op gang. Zeker als het gaat om de liefde. Ik zie teveel relaties kapotgaan door misvattingen, aannames en ruis op de lijn. De kunst om elkaar weer terug te vinden en met begrip de obstakels te bespreken en te doorbreken, daar is moed voor nodig. En inzicht hoe je dit het beste kunt aanpakken zonder in de weerstand terecht te komen. Die wegwijzers bied ik mannen en vrouwen waarbij de relatie op kantelen staat.


Ook help ik mensen weer op de rit na een scheiding. Ik heb zelf meegemaakt hoe je jezelf na zo’n intens heftige ervaring kunt verliezen. Iemand die jou een luisterend oor biedt en samen ontdekt welke richting voor jou op dat moment het beste is, blijkt heel waardevol.

Dit inzicht is voor mij destijds directe aanleiding geweest om mezelf verder te bekwamen op het gebied van intuïtief leven & communiceren als ook in after divorce counseling. Naast een opleiding tot relatiecoach heb ik trainingen gevolgd in verschillende persoonlijke ontwikkelingsmethodieken, waaronder een methode voor geweldloos communiceren die ik dankbaar toepas tijdens individuele sessies als ook in mijn trainingen.

>> BOEKEN SESSIE RELATIECOUNSELING