Naast haar ruim 20 jaar communicatie-ervaring in het bedrijfsleven stimuleert Bianca van Roshum (1974) als compassietrainer mannen en vrouwen in het (verder) ontwikkelen van hun zelfcompassie. Hoe kun je milder en vriendelijker omgaan met jezelf en kom je los van schaamte, schuldgevoelens en zelfveroordeling. Bianca heeft zich gespecialiseerd in het gedachtegoed van geweldloos communiceren. De basis hiervoor is het ontwikkelen van zelfcompassie. Is deze fundering sterk, dan ben je ook in staat om compassievol te communiceren naar de wereld om je heen. Dit begint uiteraard in hoe je 24/7 communiceert met jezelf.  

Ook is zij auteur van de boeken ‘Lul ik hou van je! en ‘Leef hart’, met beiden compassievol leven als insteek. Zij is moeder van twee vrolijke tieners. Haar hart heeft ze verknocht aan Zuid-Limburg waar ze in 2001 is neergestreken. Het geeft Bianca voldoening wanneer ze met wijsheid, liefde en enthousiasme een inspiratiebron kan zijn in het liever zijn naar jezelf. Dan is het leven namelijk een stuk leuker. Haar trainingen, boeken en workshops zijn richtinggevers voor eenieder die zich wil ontdoen van stress, angst of somberheid en wil leren op een milde manier te leren omgaan met zichzelf.

“Wat ik heb ervaren, is dat ik de manier waarop een gesprek verloopt, belangrijker vind dan de uitkomst. Is er respect voor elkaar. Luisteren we oprecht naar elkaar? Staan we open voor elkaars gedachten en gevoelens?”

Bianca van roshum

“Vanuit mijn jarenlange verdieping, ervaring en kennis is mijn unieke 5x V methode ontstaan. Kernfocus hierbij is weer in verbinding komen met jezelf en vervolgens met je partner. Met deze methode leer je anders kijken naar je gedrag en te reflecteren. Vervolgens vertaal je dit door op in je communicatie. Je gevoel staat hierbij centraal. Met je gedachten als ondersteuning.”

“Deze methode vormt de basis van mijn trainingen en coaching. Maar is niet zaligmakend, want ik geloof niet in slechts één methodiek. Pasklare oplossingen zitten er niet bij want ieder persoon reageert anders. Ook zijn er geen taboes. Het gaat erom dat jij je veilig en comfortabel voelt om dat waar jij in wilt groeien, de ruimte te kunnen geven.”