Ik heb een groot deel van mijn leven gedacht dat ik afwijk van anderen, raar ben of dingen doe die eigenlijk verre van okay zijn. Omdat ik blijkbaar niet in staat ben om de normale alledaagse dingen te doen die van mij worden verwacht, laat staan te volharden in dingen waarin ik mijn interesse al snel verlies.

Niet zo gek dat ik opleidingen niet heb afgerond, soms binnen mijn proeftijd alweer wegrende van een werkgever richting uitzendbureau voor de volgende uitdaging. Ik wil pionieren, ontdekken, voldoening halen uit wat ik doe, me bewust zijn waar ik mijn o zo kostbare tijd in stop. Mijn tijd niet verspillen aan dingen en mensen die niet integer zijn en spanning bij mij veroorzaken, waardoor ik verschrompel. Kan zo slecht omgaan met manoeuvreren binnen het keurslijf van onze Westerse maatschappij. Dat jakkeren en jagen, overconsumeren, streven naar beter, naar meer, naar nog veel meer. Ben zo slecht me te conformeren en te maatstaven naar verwachtingen van anderen. Het maakt me recalcitrant. Wordt moedeloos om me te staven naar conventies, soms tot grote ergernis van mensen uit mijn directe omgeving.

Het is fascinerend om over na te denken, gezien hoe natuurlijk gedreven, daadkrachtig en toegankelijk ik ben. Aan de ene kant – als ik geloof dat iets de moeite waard is, maakt het niet uit hoe ongemakkelijk het is of hoeveel pijn of druk ik moet doorstaan. Ik zal doen WAT ervoor nodig is, hoe LANG het ook duurt. Als ik iets echt graag wil, kan niets of niemand me tegenhouden.

Maar toch –

Aan de andere kant –

Als ik het doel ergens niet van inzie, vind ik het bijna onmogelijk om het te doen, om te volharden.

Sterker nog, ik denk vaak dat ik een van de meest luie mensen ter wereld ben en snel opgeef. Opgeef nog voor ik zelfs maar ben gestart. Omdat ik de motor niet aangeslingerd krijg.

Ik verzuim geregeld dat wat moet, doe net of ik het niet zie, vermijd dingen die volgens de norm moeten, laat vaak de meest elementaire dingen achterwege. Dagelijkse dingen die een volwassen vrouw zou moeten kunnen doen. (Zoals dingen in het huis, of dingen die ik classificeer als ‘administratie’).

Het doet er niet toe hoeveel ik mezelf beloof dat ik zal doen, of mezelf wijs maak dat het een goed idee is of dat ik het om een ​​of andere reden ‘zou moeten’. Als ik het niet voel en volledig begrijp waarom het er op een dieper level toe doet, en met welk doel het absoluut MOET worden gedaan – geen andere optie, geen weg er omheen! – dan is het alsof er een soort van natuurlijke STOPKNOP in me zit die me gewoon tot stilstand brengt, waardoor ik zelfs de kleinste actie niet kan nemen.

Ik zou kunnen denken om het ding te doen …ik praat erover …

Maak er zelfs plannen of lijsten over, prakkiseer me suf, neem ‘t me echt voor…

Betaal soms zelfs iemand om het te doen of mij teacht hoe het te doen …

Maar je kunt je laatste geld erop inzetten dat wanneer het erop aan komt om mij te pushen? Als mijn diepste ik het niet voelt, gaat het gewoon niet gebeuren.

Wanneer ik terugkijk op de vele dingen die ik ontvluchtte, vermeed en die SLECHT voelden, ontstonden er daardoor steeds weer kansen die GOED voelden. De vaak rationele keuzes vanuit angst of twijfel delfden doorgaans het onderspit. De intuïtieve keuzes, de meestal lastige keuzes bleken altijd de JUISTE.

Mijn ziel blijkt oneindig slimmer dan elke goeroe die zogenaamd wist wat ik moest doen. Mijn ziel wist – die shit doet er niet toe. En het wist – blijf gewoon schrijven. Blijf praten. Blijf doorlaten wat er naar boven plopt. Dat is de boodschap, de bron, de kern. Dat moet ik ECHT serieus nemen. En jij ook!

Dus hier is het ding –

En waar het GEMAKKELIJK wordt –

Weten dat  je ‘t gewoon diep in je binnenste al weet!

En erop vertrouwen dat het naar boven plopt op het moment dat het jou zal dienen.

Waar moet je je tijd aan besteden?

Waarop richt je je energie?

Waar moet je je LEVEN, je kostbare tijd voor geven?

SIMPEL, het zijn de dingen die je volledig maken en je voldoening geven.

Niet vanwege waar je op een dag wilt zijn of wat je op een bepaald moment wilt kunnen.

Maar omdat het op zichzelf de verdomde uitkomst is.

Ja, je kunt nog steeds doelen hebben, BESLISSEN dat je iets ‘wordt. Ik doe! Ik weet ALTIJD dat er nog zoveel meer is om in te stappen, te ontvangen, te bereiken. De reis is nooit gedaan. Maar op het zelfde moment …

Veel mensen denken dat het doel van het vinden van hun doel de reden is om ergens te komen. Geld verdienen. Dingen bereiken. Schat jezelf op waarde! Maak je gezien! En vrij.

Maar als je begrijpt dat er geen uitkomst is –

En dat het hele doel van het doel IS, compleet is op zichzelf

Dat is het moment wanneer je je realiseert dat je alles al hebt.

En dat je gewoon alleen maar hoeft te zijn.

Gratis

Het kost niets.

Je draagt het al bij je.

Een snelkoppeling, een hack, om alles te hebben, op jouw voorwaarden.

Stop met tijd te verspillen aan de shit waarvan je denkt dat het je ergens brengt, of dat iemand zei dat je het moest doen.

Je bent er al.

Je hebt het allemaal.

Jij BENT het allemaal.

En dit moment, hier, is het voltooid.

Ik beloof jou –

Wanneer je toegeeft aan het doel om elk moment te leven, wanneer je je realiseert dat je ALLES al in je hebt, zal je plotseling ontdekken dat alles wat je bent en wat je op een dag hoopte te zijn, gewoon een natuurlijk resultaat wordt van wie je bent.

Kinderen begrijpen dit beter dit leven in het moment.

Echt, je kunt alleen hebben wat er in je zit.

Je kunt alleen zijn wie je bent.

Stop met de bullshit dat bewijst dat je dit niet weet. En kijk naar binnen, naar waar het allemaal wacht en altijd is geweest.

Leef gewoon jezelf!

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.