Kies jou!

Loop je af en toe vast in gesprekken omdat je je onzeker voelt naar die ander? Dat je toch maar niet zegt wat je t liefste zou willen zeggen? Je jezelf al JA voelt knikken terwijl het als NEE voelt?

Of twijfel je over wat je moet zeggen wanneer iemand kritiek op je heeft, jou aanvalt of jij ‘t gevoel hebt dat deze persoon geen rekening houdt met jouw mening, jouw behoeften?

Eén ding is zeker: je hebt maar één relatie gegarandeerd je hele leven en dat is de relatie met jezelf. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat deze goed is!
😉

Dat dit soms lastige keuzes met zich mee brengt, is een feit. En dat het pad daarna soms lastig en hobbelig is, ook. Keuzes die we echter vanuit angst, twijfel of onzekerheid maken lijken op de korte termijn de beste of in ieder geval makkelijker:. 

‘Ik blijf toch maar in deze relatie, want stel dat ik niemand meer tegenkom?’

’Ik blijf toch maar bij dit bedrijf, want stel dat ik geen andere goed betaalde baan meer vind in mijn vakgebied?’

‘Ik blijf toch maar de buurt van mijn ouders wonen, ook al zou ik het liefst aan zee neerstrijken. Stel dat ik ze teleurstel als ik verder van ze vandaan ga wonen?’

‘Ik kan maar beter niets zeggen over dat  dominante gedrag van die collega, stel dat ze de manager tegen mij op zet?

‘Laat ik maar geen salarisverhoging vragen, stel dat ik het niet krijg?’

Ergens diep van binnen weet je dat je het eigenlijk anders wilt. Maar niet voor je zelf kiezen omdat je niet weet of de uitkomst positief is, is ook een keuze, maar dan een reactieve.

Inmiddels heb ik meerdere keren ervaren dat elke keuze die ik maak vanuit angst of onzekerheid, de makkelijkste lijkt op dat moment en uiteindelijk de verkeerde blijkt. Ik mezelf dan verloochen omdat ik geen gehoor geef aan wat ik op dat moment het liefste wil. Die keuze is namelijk doodeng. Heeft meestal grotere gevolgen op korte termijn. De makkelijkste keuze blijkt echter keer op keer toch de moeilijkste weg. En hoe moeilijker de keuze, hoe voorspoediger de weg die volgt, dat is inmiddels steeds weer mijn ervaring. Alsof alles opeens voor me lijkt te werken. Het universum mij beloont voor mijn moedige beslissing. Door te gaan voor de moeilijke keuze maar daarmee wel te kiezen vanuit mijn hart.

Door nu te kiezen vanuit mijn gevoel, te kiezen voor dat waar ik blij van word, zit ik goed in mijn vel, bruis ik meestal van energie, ben ik een leuke moeder, een leuke dochter, vriendin, buurvrouw, kortom een veel leuker mens. Voor mezelf en voor anderen. Leef ik in het NU zonder te piekeren over het verleden of de toekomst. Maak ik bewust tijd voor mijn kinderen. Daar waar ik eerder ook tijd voor ze vrijmaakte, maar er met mijn aandacht dan onvoldoende bij was. Vanwege die bewolking in mijn hoofd.

Door bloedeerlijk naar jezelf te worden, te ontdekken wat jou blij maakt en daar bewust voor te kiezen, ga je merken dat dit een positief effect heeft op jouw eigenwaarde.

Je kiest voor JOU. Je hecht dus waarde aan JOUW behoefte en neemt dit serieus.

Het krijgt zelfs voorrang op de behoeften van de hele wereld om je heen.

Je keuze niet baseren op wat de buitenwereld wil, op wat je collega je zegt, je schoonmoeder wenst, of om je partner te pleasen. Nee, je weet echt wel wat je wilt, diep van binnen. Je hoeft het alleen maar toe te laten.

Betrap je jezelf nog wel eens op mijmergedachten? En zodra je deze opmerkt, je ze direct weg duwt? Want ‘wie ben jij om daar over te dromen, je er zo van overtuigd ben dat het toch nooit werkelijkheid zal worden?’ Dat jouw droom vooral een droom moet blijven, teveel toestanden met zich meebrengt als dit zich zal manifesteren in jouw echte leven?

Weet dan dit lieve vrouw – dit zijn jouw diepere verlangens en behoeften -, je hoeft ze alleen maar serieus te nemen.

En te onderzoeken wat wel haalbaar is om te realiseren in jouw leven. Ga je dan stapjes zetten om je behoefte te beantwoorden, dan ga je ervaren wat dat met je doet. Welk gevoel dat je geeft. Ik vind het magisch. Het geeft zoveel joy.

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.