Zo zeg je nog über gelukkig ‘JA IK WIL’ en zo teken je samen de scheidingspapieren. Beiden een desillusie rijker.

Dit e-book is voor alle vrouwen die ernaar verlangen de communicatie met hun lief naar een hoger niveau te tillen. Voor vrouwen die zich onbegrepen voelen en een relatiebreuk willen voorkomen. In je uppie oorlog voeren tegen je lief levert zeker één ding op: 2 verliezers.

Pas twee jaar na mijn scheiding werd me duidelijk waar ik tekort was geschoten in mijn huwelijk. Het grootste debacle had te maken met de communicatie. Hoe wij soms met elkaar communiceerden verdiende geen schoonheidsprijs. Zo liet ik mijn frustraties en heftige emoties nogal eens te ver oplopen, waardoor gesprekken escaleerde. Had ik me eerder opengesteld en tijdig mijn gevoelens, mijn gemis en ongenoegen gedeeld, dan had hij de kans gehad om hier rekening mee te houden. Samen hadden we dan tijdig en rustig kunnen bespreken hoe we het anders hadden kunnen doen.

Wat maakt dan wel die fijne relatie waar binnen je je veilig voelt en niet continu hoeft te strijden voor wat begrip of mededogen? Waarbij je niet steeds het gevoel hebt dat alles wat jij zegt op een weegschaal wordt gelegd of niet goed landt bij de ander? Waarbij je niet het gevoel hebt teveel voor je eigen waarden te moeten strijden? Waarbij je jezelf niet stukje bij beetje aan het verliezen bent? En niet weet hoe je dit bespreekbaar moet maken zodat jullie de misére kunnen doorbreken.

Ja ik wil dit e-book!

Voor alle lieve vrouwen die van hun relatie een feestje willen maken in plaats van een zorg, maar geregeld vastlopen in de communicatie, is nu ook de e-book variant van ‘Lul ik hou van je!’ verkrijgbaar. Dit e-book kost € 8,70 en je kunt het meteen downloaden via bol.com.

Wil jij de regie terug over je communicatie en ga jij voor die liefdevolle relatie?

In een aantal relaties voelde ik me geregeld alleen staan, te weinig gesteund waardoor ik me ook niet langer veilig voelde om mijn onzekerheden te delen. Aan te geven wat mij parten speelde en mijn behoeftes tijdig kenbaar te maken.
Zodra vriendlief me vervolgens ergens op aansprak, haalde ik uit.

Waarbij hij geïrriteerd aangaf dat hij op deze manier niet verder wilde met het gesprek. Dat leek op dat moment het beste wat hij kon doen. Het enige waar ik op hoopte was een stukje erkenning voor mijn gevoelens en behoeften. Ik was toen niet altijd in staat dit op een rustige manier aan te kaarten, laat staan me helder te verwoorden. Ik voelde me dan onbegrepen en onvoldoende gesteund waardoor ik steeds minder tolereerde en overliep van frustratie. Waardoor ik me te heftig ging uitspreken. En vriendlief zich van me afsloot. Hoe langer ik mijn frustratie en onvrede wegslikte, hoe groter de kans dat het op een onverwacht moment escaleerde. Met als gevolg dat de afstand tussen ons groter werd, we elkaar kwijtraakten. En beiden steeds meer wankelden met uiteindelijk een relatiebreuk tot gevolg.

Voelde ik me soms niet langer geborgen bij hem dat tijdig delen geen optie bleek?

Misschien.

Over verliezen kan ik mee praten. Ik verloor de liefde van mijn leven. Maar weet inmiddels hoe de liefde overwint. Niet om halsstarrig vast te houden aan de vorm die we voor ogen hadden en het verlangen het op dezelfde manier te willen blijven doen. Nee, juist door het anders te doen. TEGEN ALLE CONVENTIES IN. Een andere koers te varen waardoor de liefde groeit, je samen een diepere dimensie bereikt en weet dat niet de vorm de basis is maar de kracht die liefde heet. Dat elkaar loslaten hierin een belangrijke koerswijziging bleek, had ik nooit kunnen vermoeden.

Dit e-book is voor alle vrouwen die ernaar verlangen de communicatie met hun lief naar een hoger niveau te tillen. Voor vrouwen die zich onbegrepen voelen en een relatiebreuk willen voorkomen. In je uppie oorlog voeren tegen je lief levert zeker één ding op: 2 verliezers.

Dit is GEEN STANDAARD BOEK over liefde en relaties. Doorspekt met therapeutische adviezen en methodieken. Nee, dit boek is geschreven vanuit persoonlijke groei in liefde & communicatie. Het is het resultaat van 25 jaar vallen en opstaan in relaties. Van mezelf en van vrouwen die hun verhaal met mij hebben willen delen.

Interpreteer wat ik hier schrijf met wijsheid voor je eigen situatie. Met dit boek heb ik niet als doel jouw persoonlijk relatie advies te geven. Ook ben ik geen therapeut of psycholoog. Wel kunnen de ervaringstips in dit boek een welkome aanvulling zijn op bijvoorbeeld relatietherapie. Ik ben iemand die je als schrijver die hand in de rug wil bieden om je relatie te verbeteren en de verbinding met je lief te verdiepen. Die jou wil inspireren het eens anders te bekijken. En eens anders te gaan doen. En vanuit die open mindset jezelf te empoweren. Het gaat je helpen jezelf over alle negatieve ervaringen heen te zetten en je aanmoedigen om te gaan voor die liefdevolle relatie.

De strijd met elkaar aangaan lijkt de makkelijkste weg. Hem een lul vinden, je aangevallen, onbegrepen of onbemind voelen, een logisch gevolg. Oorlog voeren tegen die persoon waar je van houdt, die van jou houdt, is een keuze. En uiteindelijk de langste weg met als eindresultaat:


2 VERLIEZERS.

Waarvoor kies jij?

Okay mooi gesproken, maar hoe kom je weer on speaking terms met elkaar?

En zorg je ervoor dat jullie communicatie van conflict naar begrip gaat? Voordat het escaleert, voordat je elkaar DE HUID VOL SCHELDT OF VERVALT IN STILZWIJGEN? Elkaar niet meer bereikt en niet eens meer de moeite neemt  nog met elkaar in gesprek te gaan.

Ja ik wil dit e-book nu!

Eén ding is zeker: BLIJVEN PRATEN is de sleutel om jullie conflict te doorbreken. De handdoek in de ring gooien kan altijd nog. Loopt jouw relatie geregeld vast op jullie communicatie of het gebrek hieraan? Lul ik hou van je! Biedt maar liefst 44 winstpakkers om het eens anders te doen. Met slechts 1 klein stapje boek je al grote winst.

‘Dit was voor mij een heel inspirerend boek wat me aan het denken heeft gezet. Soms zit je zo vastgeroest aan vaste gewoontes en als je daar dan mee doorgaat, zal er niks of weinig veranderen. Door de tips van Bianca zag ik het verschil om het eens anders te gaan doen. Het heeft mij geholpen het roer om te gooien en anders met mijn inzichten om te gaan.’ (Maryanne Drummen)

‘Lul ik hou van je!’ biedt jou de kans conflict en confrontatie om te buigen naar een relatie vol begrip, compassie en plezier. Het boek is in de vrouwelijke vorm geschreven. Uiteraard alle respect en bewondering voor de mannelijke lezers.

‘Relaties waren voor mij echt wel hogere wiskunde. Totdat ik door kreeg dat het simpeler kon. Hoe het anders kon, heb ik pas ergens na mijn 40e mogen ontdekken. Goddank! Mijn meest gemaakte fouten en lessons learned wil ik graag delen met alle vrouwen die worstelen met de liefde maar de relatie de moeite waard vinden om voor te blijven gaan.’

‘Vloeiend geschreven en zonder te zwaar te worden neemt Bianca je mee door de lulligheden van alledag die zo herkenbaar zijn in een relatie. Mooi om na het lezen te ontdekken dat het me onbewust al heeft aangezet tot een andere zienswijze op bepaalde punten.’ – Natascha Pulles

 “Ik heb het in één keer uitgelezen. De inspirerende tips spatten van het papier.

Vrouwen aan te moedigen te gaan voor een relatie vol passie, wederzijds begrip, compassie, liefdevolle communicatie en daarbij bloedeerlijk te zijn en te blijven naar zichzelf is mijn hartmissie.  Elke vrouw die zich begeerd, gewaardeerd, gezien en serieus genomen voelt, is een gelukkige vrouw. Elke vrouw die goed in haar vel zit, maakt de wereld simpelweg een stukje mooier.  

De meeste relaties lopen stuk op miscommunicatie, een gebrek aan begripvolle communicatie of t wegvallen van communicatie. Blijven praten en tijdig issues aankaarten blijkt de sleutel. Hoe je dat doet, vertel ik je in 44 winstpakkers die leiden naar een relatie met meer begrip, compassie en plezier in je relatie. 

Waar ik in geloof is dat je door t juist eens anders te doen je echt kunt groeien. Door te proberen en te vertrouwen dat dat in je voordeel zal werken, je gaat ontdekken waar je kracht zit en intrinsieke behoefte om vanuit liefde en compassie te communiceren. In plaats vanuit strijd.

Wat ik in de wereld waarin we leven veel zie is dat we liever voor ons gelijk gaan en de strijd aangaan dan dat we kiezen voor wederzijds belang en goede afloop. Ik zie je gelijk behalen boven compassievol communiceren als je ego voorrang geven. En wat nog niet genoeg mensen weten is dat er enorme winst te behalen valt als je vanuit begrip en mededogen communiceert. Ook al is de situatie nog zo lastig.  Door t eens anders te doen ontdek je dat het terugkrijgen van een liefdevolle relatie met gelijkgestemde communicatie helemaal niet zo moeilijk is. En het je in staat stelt, zware issues heel snel te doorbreken. Zonder dat je hiervoor halsbrekende toeren moet uithalen, de ander moet aanvallen, de situatie moet gaan provoceren om door te dringen, of om begrip af te dwingen.

Met dit boek heb ik als doel heel veel vrouwen te inspireren de regie te pakken over hun communicatie en daarmee over hun leven. De kwaliteit van je communicatie is namelijk allesbepalend voor de kwaliteit van je leven. In alle opzichten. En in alle relaties. Mijn droom is om zoveel mogelijk vrouwen aan te zetten tot dat stuk persoonlijk leiderschap zodat ze vanuit die regie hun liefdespartner ook kunnen inspireren en activeren t eens anders te gaan doen. Met als uitgangspunt een win-win situatie. En een relatie die vreugde brengt in plaats van frustratie en onbegrip.

Auteur Bianca van Roshum

Bianca (1974, geboren in Utrecht) is gescheiden en moeder van twee vrolijke tieners. Ze woont sinds 2001 in Zuid-Limburg. Ze houdt van reizen, fietsen, lezen, schrijven, van mensen met gevoel in hun donder en spruitjes met satésaus. Haar trainingen en workshops helpen vrouwen aan meer veerkracht en daadkracht in hun communicatie. Ook is Bianca oprichtster van Joycademy.nl, waar zij lezers dagelijks inspireert met haar columns.

Ja ik wil dit e-book nu!

Fijn om dingen te lezen die zo herkenbaar zijn. Ook omdat ik het met situaties waar ik tegenaan loop kan vergelijken en ik deze met de tips in dit boek mogelijk kan verbeteren in de toekomst. Door met andere vrouwen te delen wat Bianca heeft meegemaakt in relaties maak ze deze thema’s bespreekbaar.
Elyse Hillebrand

Liever de paperbackversie, dat kan natuurlijk ook. Bestellen van de papieren variant kan op: https://www.managementboek.nl/boek/9789090324470/lul-ik-hou-van-je- .